<-- balkan enjoy domace i turske serije sa prevodom -->

Kalkanski krugovi - 1. epizoda


 Kalkanski krugovi 1. epizoda 

Ukratko o seriji

Dejan, uspešni arhitekta iz Beograda, i njegova ćerka tinejdžerka, Miona, sele se u Dol. Reč je o selu Dejanovih predaka, u kojem planiraju da obnove svoj otuđeni odnos.

U Dolu ih očekuje Dejanov strci Velibor, čovek od tradicije pun priča o čuvenom seoskom “Zabranu”.

Maksa, investitor sumnjive biografije, želi da na mestu tajanstvene dolovske šume izgradi luksuzni hotelski kompleks. On traži Dejanovu poslovnu pomoć, što nailazi na žestoko Veliborovo protivljenje.

Dugo skrivane porodične tajne polako se pomamljuju iz mraka Zabrana, a Mionina nezgodna prošlost iz Beograda dolazi za njom.

Radnja serije

Radnja serije “Kalkanski krugovi” bavi se odnosima između dve važne porodice za selo Dol — Petrovića i Đorđevića. Istorija sukoba dveju familija seže sve do početka 20. veka, ali živopisno selo Dol vešto krije tajnu čuvanu decenijama. Priča nas vodi kroz flešbekove na početak prošlog veka u trenutak koji će se pokazati kao ključan za razrešenje nekih važnih motiva likova.

Glavni lik

Poreklom iz Dola je glavni junak serije Dejan. Кako bi odvojio ćerku Mionu od lošeg društva u Beogradu, Dejan odlučuje da pobegnu iz grada i problema sa kojima nisu mogli da se izbore. U selu pak otkrivaju i deo porodične istorije koju su njihovi preci želeli da sakriju. Još jedan od važnih likova “Кalkanskih krugova” takođe je i Dejanov stric Velibor.