<-- balkan enjoy domace i turske serije sa prevodom -->

Balkanska Međa 1 epizoda

Balkanska Medja serija

Balkanska Međa (2020) Epizoda 1
 
Akciona rusko-srpska ratna drama Balkanska međa, s potpisom reditelja Andreja Volgina zasnovana je na isečku iz završnice ratnih sukoba na Kosovu i Metohiji krajem 90-ih. i film – i serija se direktno i eksplicitno bavi zauzimanjem prištinskog aerodroma od strane ruskih specijalca, posle povlačenja srpskih snaga bezbezdnosti.
U galeriji likova koje tumače poznati srpski i ruski glumci je i Aleksandar Radojičić koji zrelo i u filmu i seriji interpretira kompleksan lik.
„Ovde nije priča o tome da li je neko Albanac ili Srbin već je priča da li se bori na strani istine i pravde ili mu je bitna nacionalna pripadnost. Zato mi je drago što sam imao prilike da radim na ovom liku jer nisu tu stradali samo Srbi ili samo Albanci, rat donosi mnogo žrtava, nepravednih žrtava i mislim da je poruka da se tako nešto ne ponovi, a ne da se upire prstom u nekog“, navodi Aleksandar Radojčić.
Tipično akciono delo rađeno u maniru gotovo „staloneovske“ napetosti, s mnoštvom eksplozija, dima i pucnjave, dovoljno je intrigantno i u četvorodelnoj seriji.
„Mi smo pravili materijal. Nije se znalo u tom trenutku šta će ući u film, a šta će ući u seriju. Na kraju se ispostavilo da je film trajao oko dva sata, a ima tu sigurno nekih pola sada do 45 minuta materijala koji nije ušao u film i koji će se nači u ovih četiri epizode serije, tako da će publika imati prilike da vidi malo dužu i širu verziju filma“, objašnjava Radojčić.
Seriju možete pogledati na RTSPLANETI besplatno
Balkan Enjoy.